Opinion

1/3 -11 Kärnkraft. Flyktingströmmar

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 03 mars 2011

Khadaffi har inte fallit än. Flyktingströmmarna har emellertid börjat. Många av dem som nu kommit till Tunisien vill vidare till Europa. För dem har Libyen bara varit ett uppehåll på vägen hit. Mängden av papperslösa har där enligt vad som påstås uppgått till två miljoner. Två miljoner papparslösa på en ordinarie folkmängd av sex miljoner!

Europa, inte minst Sverige, behöver arbetskraft till vården av sin åldrande befolkning. I Sverige står befokningspyramiden uppochner. 40-talsgenerationen går nu undan för undan i pension.

Då finns den stora gruppen arbetslösa ungdomar, säger du. Dom rycker in då.

Ja, men den skulle slukas direkt om man återställde välfärdssamhället. Nödvändig satsning på vård, skola och omsorg tar rimligen många fler än dem som nu är arbetslösa. En upprustning till återställande av välfärdsnivån – avskaffandet av den fattigdom som alliansregeringen fört så många svenskar ner i – kräver oerhört många fler i tjänst än dem som nu går utan arbete.

Men Sverige har mycket kärnkraft, nästan mest i Europa i förhållande till till folkmängden.

Och kärnkraften är främlingsfientlig. Man är livrädd inom Säpo och Migrationsverket att terrorister ska följa med strömmen hit från Afrika.

Det bästa sättet att skydda sig mot terrorism är dock den öppna famnen.

Terrorister tar sig alltid in. Därför ska man föra en politik som inte skapar terrorister.

Ett sätt är att väsentligt öka biståndet. Det bör man kunna nu när det ena landet efter det andra i norra Afrika blir fria.

Ett annat sätt är att drastiskt förändra flyktingmottagningen. Den ska vara utbildning, från första dagen.

Många får jobb här. Välfärds-EU.

De nykomna studerar på lån. Statsgaranterade. Tills vidare räntefria.

De som vill återvända till hemländerna får sina lån avskrivna. Och jobb inom biståndet.

Och biståndet satsar på solenergi. Om det rationella i detta och om Afrikas roll läs min artikel i Dala-Demokraten för nåt år sen. Googla på mitt namn och ”Saharasolens rättmätiga ägare” så hittar du den.

Som sagt: Kärnkraften är främlingsfientlig. Solenergin kan göra oss toleranta.

Nu storknar jag snart av självbelåtenhet.

Lämna en kommentar