Opinion

27/2 -11 Khadaffi – it-hackers – plutonium

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 27 februari 2011

Khadaffi uppträder som sitt eget spöke. Han faller snart. Men det väcker inte de döda till liv, alla dem som skjutits av hans legosoldater.

Dock: Hur många blir inte fria nu, exempelvis dom som suttit i hans flyktingläger, vilka – enligt svenska UD – ”uppkommit, bland annat på uppmaning av länder i EU-kretsen”.

Hackers har börjat angripa våra kärnkraftverk. Där har man funnit it-mask. Detta just som jag läser Eva Mobergs bidrag till Naturvårdsverkets skrift ”Om möjligheter. För människan och allt annat levande”. Om lagren av kärnavfall skriver hon:

”Dessa kräver oavbruten kontroll och kylning. Om de havererar eller förlorar kylningen eller bara överges kommer en strålning att frigöras som överskrider vår fattningsförmåga och snabbt sprider sig över hela jorden. Plutonium kan fatta eld spontant i närheten av vattenånga och ett inandat mikrogram räcker för lungcancer.” Eva Moberg ser och understryker kombinationen av drivhuseffekten och den allt större hopningen och alltmer omfattande äventyrliga hanteringen av radioaktivt avfall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: