Opinion

3/3 -11 Khadaffis motoffensiv. Afghanistan!

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 04 mars 2011

Hade Khadaffi till slut tänkt ge sig av – så gav han väl upp de planerna när man frös alla hans tillgångar och förklarade att man skulle ställa honom inför rätta. Det finns ju goda skäl till det – ovanligt goda skäl.

Men i det här läget blev självmord eller desperat slutstrid enda chansen för honom.

Dumt! Nu kommer många goda upprorsmänniskor att dö. Och risken är inte obefintlig att skurken vinner.

Eller att USA går in och al-Qaida vinner.

A propå det så har jag inte kommit att skriva om vad som stod i Svenska Dagbladet 21 februari om kriget i Afghanistan, nämligen att man avbrutit offensiven i Helmand, att talibanerna vinner terräng, att minst 2421 civila dödades under 2010, fler än någonsin, att enligt order från Nato alla civila dödsoffer skall skyllas på talibanerna, att … Där berättas också följande historia:

”Under natten den 27 december ryckte amerikanska specialstyrkor in i byn Ghazi Khan Ghondi i Narangdistriktet. Sju skolpojkar i åldern 12 till 18 år drogs ut ur sina sängar och sköts i bröstet eller i huvudet. Nato hävdade först att alla skjutna var motståndsmän, men efter en intern undersökning bad USA om ursäkt och erkände att de flesta dödade var civila.”

Sådant kan man alltså i dessa dagar få läsa i Svenska Dagbladet.

I stället för att efter 11 september-brottet försöka ställa al-Qaida inför rätta  anföll man Afghanistan. Det är svårt att inte se detta som ett fall av kollektiv bestraffning, något som förbjuds av Genève-konventionen. Man har nu krigat i Afghanistan i snart tio år. Betydligt fler än 20000 civila har fått sätta livet till. Och flera hundra Natosoldater – som kunde ha levt ett drägligt liv i USA, England, Danmark, Frankrike, Italien.Till och med svenska soldater har dött i detta krig, vari talibanerna – och al-Qaida – undan för undan stärkt sin ställning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: