Opinion

21/2 -11 Libyen – vår partner …

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 21 februari 2011

Libyen – var det inte dit vår handelsminister – Eva Björling – for, hjälpte någon svensk firma sälja utrustning för gränsbevakning.

Libyen – var det inte dit vår EU-kommissionär – Cecilia Malmström – for, för att be Ghadaffi om hjälp att hålla tillbaka flyktingströmmen från söder om Sahara. Den går ju till stor del genom Libyen.

Libyen – var det inte i det landet som det finns flyktingläger, om vilka svenska utrikesdepartementet skriver följande i en rapport: ”De flyktingläger som uppkommit, bland annat på uppmaning av länder i EU-kretsen, har kritiserats för omänsklig miljö.”

?????????????????????? Libyen!

Vad ska nu EU ta sig till? Minst 200 personer ska ha mist livet när Ghadaffi började slå tillbaka, bland annat med hjälp av ”utländska legosoldater”. Och utländska vapen! Sverige har sålt vapen till Libyen.

Svenska Dagbladet i dag: ”Men de regeringskritiska elementen i Libyens fattigare delar slår hårt tillbaka. Polisstationer och regeringskontor uppges ha stuckits i brand och polismän tillfångatagits och hängts. Armen ska ha blivit så trängd att två stridsvagnar fått överges utanför Benghazis domstolsbyggnad.”

Vilket ben ska nu Italien nu stå på?

Man är livrädd för enorma flyktingströmmar, lika den ström som kom från Tunisien efter revolutionen där?

Dörrarna öppnades för dem som  flytt från länderna söder om Sahara.

Libyen hyser en uppdämd flyktingflod. Där finns över två miljoner papperslösa. Människor som hejdats genom EU:s och Libyens gemensamma ansträngningar att begränsa migrationen till EU. Marknaden är inte särskilt moraliskt känslig när det gäller billig arbetskraft. Marknaden byter moral alltefter land … Gärna slaveri i Libyen om inte andra olägenheter inträder.

Lämna en kommentar