Opinion

Onsdag 1 febr.-17. Flickor – prostituerade – offer för …

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 01 februari 2017

Tchad-sjön. Fem gånger så stor som Vänern. En jättesjö. 25 miljoner människor levde runt den. Och levde av den. Av den bördiga jorden runt den och av fiske.

Nu är den nästan borta. Har torkat bort. Och marken runt den? Förstörd, inte helt, men delvis. För många har livet blivit för eländigt. Bland dem som gett sig av finns unga flickor.

Några av dem återfinns i Italien, närmare bestämt i kuststaden Falconara vid Adriatiska havet. Man kan läsa om det i Fria Tidningen nummer 9, 2017, och om Free Womans uppsökande verksamhet:

”I rondellen på väg in i staden står den första gruppen prostituerade. Det är fyra nigerianska tjejer. Iklädda tjocka, långa vinterjackor står de antingen och huttrar eller rör sig frusna och till synes rastlösa och lite spända. De ser väldigt unga ut.”

Ja, flickorna är prostituerade. På frågan om de vill ha något svarar de: ”kondomer”.

Norra Nigeria – som en del av dessa flickor kommer ifrån – ingår i Sahel-bältet, ett tidigt offer för jordens uppvärmning, åstadkommen inte minst genom alltför stora utsläpp av koldioxid, en följd bland annat av hög europeisk levnadsstandard.

Nu får de kondomer.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: