Opinion

Torsdag 18 febr. -16. Flyktingarna och finanspakten.

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 18 februari 2016

Sverige går på knäna inför mängden av flyktingar. Vi tar inte emot dem på bästa sätt, det som vi varit kända för. Sedan sist har vi fått allt större arbetslöshet, inte minst bland ungdomen. Det i sin tur har bidragit till en starkt ökad brottslighet. De kriminella gängen har ökat i antal och växt i storlek. Sverige är sig inte riktigt likt. Flyktingar möts med bränder.
Ett stort hinder i integrationen i samhället som helhet, det vill säga i möjligheten för invandrade och för växande unga människor, är samhällets förlamning under EU:s finanspakt.
EU:s stormakter Tyskland och Frankrike har påtvingat euro-länderna en åtstramningspolitik, att förbud att ha budgetunderskott, d v s ett förbud, praktiskt taget, att ta upp stora lån och sätta igång omfattande positiva och lönande samhällsbyggen, jättelika satsningar på hyresbostäder, järnvägar, sol- och vindenergi – kort sagt att föra keynesiansk politik.

Sverige hade inte behövt ansluta sig till finanspakten. Men det har vi gjort.Där har vi en avgörande förklaring till den inskränkning i mottagandet av flyende människor som Sverige har hamnat i. Vad som kunde ha blivit positiva satsningar i det glest befolkade landet lutar nu mot ett misslyckande.

Finanspakten har lagt sin stora förlamande hand över Europa. Mest lider Grekland och Spanien. Men hela EU är starkt påverkat av det faktum att man inte vågar eller kan agera stort gemensamt på grund av obalanser.
Fram till slutet av 80-talet hade vi valutareglering i Sverige. Den självständigheten har vi inte längre. I Maktutredningens betänkande 1990 kunde man läsa om vad detta betydde. Jag återkommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: