Opinion

Fredag 22 jan. -16. Fattigdom i Sverige.

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 22 januari 2016

Aftonbladet i dag.

Aftonbladets ledarsida, den enda riksspridda vänstersidan i Sverige. Den finns mitt i en bedövande borgerlig dominans, där alla är för Alliansen och i sin tur bildar allians för Nato. Och mot Margot Wallströms utrikespolitik.

Nå, Aftonbladet idag, Anders Lindbergs ledare, bland annat:

”Den senaste siffran är från 2013. Då levde enligt rädda barnen 234 000 barn i fattigdom i Sverige. Det betyder inte att de lever som i Somalia men att familjerna har socialbidrag eller så låga inkomster att det inte täcker nödvändiga utgifter. Framför allt är det barn till ensamstående eller till föräldrar med utländsk bakgrund.”

Redan Göran Persson började undergräva den svenska välfärden. Han tog bort gåvoskatten och arvsskatten. Sen kom Alliansen och tog bort villaskatten, det mesta av den, och förmögenhetsskatten.

Det var i det stora slaget mot välfärden. Och liberalerna hade glömt att jämlikhet är ett gammalt liberalt krav. Och att välfärdssamhället varit Sveriges stolthet.

Nu håller EMU nere större delen av Europa i en arbetslöshetspolitik. Man får inte underbalansera budgeten, inte ta upp stora lån och sätta i gång stora arbeten och på det sättet skapa välstånd. Europa är låst i klasskillnad och en stor mängd medborgares fattigdom. Och du blir ändå förvånad sen att många unga män går till kriminella gäng, några rentav till terrorism.

Man måste återgå till välfärdssamhället.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: