Opinion

Tisdag 12 jan. -16. Sveriges trovärdighet. Hultqvist …

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 12 januari 2016

Försvarsminister Peter Hultqvist för en genomskinlig hycklarpolitik. Vi är alliansfria men i allians. Utrikesminister Margot Wallström betonar att vi inte är med i Nato. Och att vi inte skall gå med. Hultqvist tycks inte ha något emot ”värdlandsavtalet”, som vår förre ÖB skrev under för något år sedan och som riksdagen ska rösta om nu i vår. Värdlandsavtalet som innebär att Nato får placera stridskrafter på vårt territorium!

Vi är inte med. Men vi är med. Vi samarbetar. Svenska Dagbladet idag: ”Försvarsavtalet mellan Sverige och Danmark, som bland annat handlar om att använda våra hamnar och flygplatser i fredstid, skrivs under på torsdag.”

… i ”fredstid” – Men det är ett ”försvarsavtal”.

Sverige kan spela en medlande roll. Sverige kan göra insatser mot världsterrorismen, som blir allt farligare. Om vi bara inte associeras med det krig mot terrorismen som hela tiden gynnar den. Nato-länders drönarkrig i norra Afrika t ex, en företeelse som är minst sagt ”tveksam” ur folkrättssynpunkt – med många civila offer – och som enligt trovärdiga bedömare bidrar till rekryteringen av terrorister bland unga män i Algeriet, Mali, Mauretanien o s v.

 

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tomas Forser said, on 12 januari 2016 at 22:22

    Helt enig med dig Karl-Erik i din kritik av detta dubbelspel. Vi är på god väg att bli del av det stöd till den bombaktivism och drönarideologi som är amerikansk krigspolitik mot terrorismen men häller bensin på elden. Sverige som skvader — alliansfri Natokramare.
    Som om Mefisto håller i taktpinnen och pressen dansar med om än med två, tre undantag.
    Tomas


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: