Opinion

Måndag 9 nov. – 15. Nedgångspolitik och ”Let`s Dance”.

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 09 november 2015

Ja, Tomas (se hans kommentar häromdagen), ojämlikheten i dagens Sverige lyser i ögonen. Per Albin Hansons och Tage Erlanders land har gått ner i ökande klasskillnader, stor arbetslöshet och växande kriminella gäng.Skjutningar har blivit vanliga i Sverige, skjutningar i Göteborg, skjutningar i Malmö, skjutningar i Rinkeby osv.
Det borde vara självklart nu att ta upp stora lån och sätta igång den verksamhet som behövs för att vi ska kunna häva oss upp ur den grop vi hamnat i. Men Sverige har anslutit sig till den av EU påbjudna finanspakten och måste följa dess åtstramningspolitik.
På riksplanet finns praktiskt taget ingen press som driver och kräver keynesiansk politik, det som en gång var den givna lösningen. Aftonbladets ledar- och kultursidor är ensam vänster i den press som når landets alla delar, men resten av denna tidning tävlar med Svenska Dagbladet att dra ner (S).
Idag finner man där ett idolporträtt av en av svensk välfärds stora nerbantare, Anders Borg. Två helsidesporträtt följs av en helsida text. Bland annat:

– Reinfeldt har sagt att ni kollar ”Let´s Dance” och dricker öl ihop. Stämmer det?
-Det var nog mer tidigare som vi kollade på Melodifestivalen och ”Let`s Dance”. Vi umgås. Jag träffar även mina gamla medarbetare ibland, samt Peter Norman och Carl Bildt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: