Opinion

Onsdag 13 maj -15. EU:s tänkta hjälp med rekryteringen till al-Qaida.

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 13 maj 2015

Svenska Dagbladet i dag:”EU-ländernas planer på att dra igång en militär insats i Medelhavet som spårar upp och förstör människosmugglares båtar, stöter på patrull. FN säger att barn kan hamna i stridslinjen för insatsen och Ryssland vill blockera den.”
EU:s utrikesrepresentant Frederica Mogherini fick i uppdrag att förbereda en militär insatsstyrka som skulle identifiera, fånga och förstöra människosmugglarnas båtar.
Begripligt nog blev det invändningar mot den planläggningen. FN invände att oskyldiga kunde drabbas.
***
Och det är väl klart att tanken var idiotisk – om man ser till hela bilden.
Libyen är splittrat. Där råder inbördeskrig. Ena sidan är al-Qaida-anknuten.
Alla unga män som flyr från vidrigheter i Norra delen av Afrika – vart ska dom ta vägen?

Världens ledare måste hitta på något annat än båtjakt och drönarkrig. Bådadera lär innebära ökad rekrytering till IS och al-Qaida.

I stället måste man ta chansen att skapa jobb i norra Afrikas länder. Stödja regeringar i Mali, Niger, Algeriet och Västsahara som vill satsa på den oerhörda rikedomen på solenergi i dessa länder.Man kan göra vätgas av solenergi. Det är framtidens drivmedel.Och räddningen undan en än farligare ökenspridning. Ländernas egna arméer bör hjälpas att skydda mot terroristrekrytering. Terrorismen har ingen framtid om människorna ser en egen bra framtid. Är man i Mali med trupper från EU – då skall dessa trupper stå under befäl från Mali. Alla nykoloniala tendenser måste bannlysas. Erkänn Västsahara!
***
Idag tjänar EU:s länder ekonomiskt på eländet i Afrika. Frankrike har sin uran till de många kärnkraftverken alltför billigt från Niger. EU:s jordbruksländer vinner mycket på att få billiga fosfater från Västsahara, billiga emedan Marocko håller Västsahara ockuperat.
EU:s länder släpar på en icke oansenlig skuld till många länder i Afrika. Det duger inte att betala den genom att mota bort dess ungdom från våra kuster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: