Opinion

Torsdag 4 dec. -12. Vingklippt offentlighet – vingklippt vänster.

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 04 december 2014

Svenska Dagbladet (M) idag:

”Efter blott två månader som finansminister vingklipptes Magdalena Andersson i går som finansminister. Några av näringslivets största höjdare skräder inte orden. ´Regeringens misstag var att den inledde med en vänstergir`, säger Investors vd Börje Ekholm.”

Stor bild på den vingklippta socialdemokratiska finansministern Magdalena Andersson.

Svenska Dagbladet är en borgerlig tidning. Så är ock Dagens Nyheter. Faktum är att det inte finns en enda riksspridd morgontidning till vänster.

Även lokala socialdemokratiska tidningar är i minoritet – och i dag, flera. av dem, på väg att köpas upp av borgerliga konsortier.

Offentlig fattigdom är på väg att göra vänstern stum. Det är ett allvarligt hot mot demokratin.

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tomas Forser said, on 04 december 2014 at 16:47

  Så är det och man kan hamna i både allmänpolitisk och mediepolitisk depression för mindre.
  Ser att Expressens löpsedel idag skriker ut: ”Skärp dig Löfven!” Skrikaren är moderaten K G Bergström en av de mer inflytelserika åsiktsjournalisterna i svensk press. Det är bild på honom på löpet. Han tillhör de som pretenderar på kunskap och saklighet! Ett journalistiskt dygdemönster.
  Och detta utbrott efter det att Löfven och också Fridolin gjort ett mycket starkt intryck på presskonferensen. Löfven outspoken på sätt som man inte sett tidigare och med berättigad upprördhet.

  Tomas F.

 2. Kaj B. Genell said, on 08 december 2014 at 14:29

  Hej Karl-Erik o. Tomas !!! Man får kanske tänka sig att se två morgon tidningar/hushåll som en mänsklig rättighet, fullt betalda via skattsedeln som antagligen den framtida radiolicensen. Visserligen kan man avskoga en del, men man bör sköta återvinningssystemet väl. Tidningarna, som då är finansierade kan då bli tunnare, fria från annonser. — Men riktiga kulturella guldgruvor. Då har vi äntligen skapat det ”offentliga torget” ( Folk får välja mellan den hord av morgontidningar som då kommer att finnas. Via ett kryss i en ruta på nätet.). Hur nu detta skulle fungera – i verkligheten – är givetvis skrivet i stiernorna ????????


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: