Opinion

Måndag 30 dec. -13. Centerns farliga Lööf

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 30 december 2013

Svenska Dagbladet i dag:”Det finns inga hinder för att statliga Vattenfall kan vara med och finansiera ny kärnkraft. Det var en del av alliansens energiuppgörelse, uppger Centerledaren Annie Lööf.”

Vad har Centern kvar av sitt program?

Jag kan inte se att det finns något kvar av det som Torbjörn Fälldin gick till val på 1976. Han kohandlade själv efter valet bort den totala bromsen mot kärnkraft.

Och landsbygdsprogrammet – en levande landsbygd – har man låtit Marknaden förstöra. De stora lantbruken tar över. I Värmland exempelvis finns numera inte ett enda mejeri. De jättelika lantbruken skickar sin mjölk trettio mil bort för ”förädling” till mellan- och lättmjölk. Den transporteras sedan tillbaka till Arvika och Sunne lika långt. Mjölk finns då för all del men inga bönder. Och ingen bondekultur eller finfördelad odlingskultur. Inga hagar och ängar. Bara jordkapitalister. Och svalor syns alltmer sällan. Liksom fjärilar.

Men kärnkraft ska man ha. Och det samtidigt som terrorismen växer i Asien och Afrika och stimuleras av drönarbombningar som skördar talrika civila offer, hur mycket avsedda de än är att drabba blott terrorister. Det är ingen överdriven farhåga att den alltmer stimulerade terrorismen tämligen snart kommer över dessa obemannade flygplan med förmåga till precisionsbombning tusen mil bort. Vad är då våra kärnkraftverk värda?

Här behövs en helt ny politik. Den står inte Annie Lööf för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: