Opinion

Lördag 21 dec. -13 Alhambra, Täby C, Afghanska pojkar

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 21 december 2013

Gick omkring i Täby Centrum. Det är ombyggt, förnyat, förstorat, ett enormt glänsande julpyntat Alhambra. Några rader av Stagnelius kom för mig: ”Ett moriskt glänsande Alhambra/ Den stolta kungaborgen är/ I hvalvet sväva moln av ambra/och guldet tak och väggar bär.”

Nåja, ta det lugnt, Karl Erik! Här väsnades de fyra parallella tvåvåningarns jättegalleriorna med sina bolmande takhöjder och hundratals ekiperingar. Väsnades om överflöd. Enorma spegelväggar fördubblade ytorna skenbart.

Där fanns bekväma soffor att sitta i. Konstgjorda brasor lyste varmt, men man kunde stoppa handen i dem utan att känna spår av värme.

Läste i tidningen: ”Fler utvisas till Afghanistan”.

”På tisdagen i förra veckan utvisades elva personer med ett chartrat plan från Arlanda till Afghanistans huvudstad Kabul. (…) Talib Vahedi som var en av dem som sattes på planet beskrev i efterhand hur utvisningen gått till på Facebook:

”Vi var elva personer och några av oss blev injicerade [med lugnande medel] inuti planet. Vi blev avsläppta i Kabul av svenska polisen. Inget id visades på oss. Sedan slängde afghanska polisen ut oss från flygplatsen. Vi fick ingen hjälp och inget ställe att bo på några dagar för att hitta våra familjer. Och just nu lever vi utomhus, för vi har inga familjer i Afghanistan.”

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tomas Forser said, on 22 december 2013 at 06:23

    Se där! När allt kommer omkring är det inte mycket bevänt med Kärleksbudskapet. ”Och just nu lever vi utomhus, för vi har inga familjer i Afghanistan.” Vågar man hoppas att den bild i juletid som du förmedlar är resultat av en medial missvisning. Fan tro´t.
    Gott hur som helst med uppmärksamma tidningsläsare.
    Tomas F


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: