Opinion

Söndag 1sept. -13. Per Jönsson, Obama och … Assad

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 01 september 2013

”Vi har bevis för att syriska styrkor har använt kemiska vapen mot civila. I världsfredens intresse erbjuder vi er tre dagar att fatta beslut om överlämning av alla kemiska stridskrafter i FN:s förvar. Så att vapen inte faller i orätta händer. Om ni inte går med på det har vi inget annat alternativ än att slå till militärt.”

Per Jönsson, redaktör vid Utrikespolitiska institutet, återger idag på Brännpunkt i Svenska Dagbladet ett förslag från den israeliske analytikern  Mitch Ginsberg.

Hans kommentar lyder:

” … kanske leder tanken rätt. Hela Obamas upplägg tyder mer på ett avancerat högt pokerspel mellan Washington och Damaskus än på att USA satsar på en politiskt resultatlös militär straffaktion.”

Känner man Assad då?

Är det inte troligt att Assad står fast vid sitt förnekande, gömmer sig någonstans och inväntar sin chans att triumfera sedan USA:s missiler dödat många civila, inte minst barn.

Med så klumpiga instrument som USA har att tillgå utan FN och diplomatiska kanaler kan Obama – och världssamfundet – till slut stå där tomhänta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: