Opinion

Lördag 9 mars -13. Arbetslösheten. SD … vill nog … Gissa!

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 09 mars 2013

Mot arbetslösheten vill SD satsa på yrkeshögskolan (1,5 miljarder ytterligare under den innevarande treårsperioden) och på Komvux (9000 nya platser).

Men främst vill Sverigedemokraterna minska invandringen: ”Genom att minska inflödet av människor, många gånger outbildade och knappt läskunniga, till Sverige kommer arbetslösheten att minska. Därmed kommer trycket på det svenska välfärdssystemet att minska, med stora besparingar som följd.”

Detta förslag ligger på nätet samtidigt som den svenska polismyndigheten får häftig kritik för sin jakt i Stockholms tunnelbana och på andra håll på papperslösa invandrare.

Och faktum är att Sverige deltar – ekonomiskt och på andra sätt – i en nog så hård gränsbevakning. Det sker bland annat genom Frontex. Bestyckade flygplan och patrullbåtar bevakar EU:s gränser mot Afrika och  Asien. Tusentals flyktingar har drunknat i Medelhavet sedan människosmugglarna tvingats ta farligare rutter för att undvika EU:s gränsbevakning.

I dag finns ett förslag från regeringen att minska biståndet. I stället vill man lägga biståndspengarna på flyktingmottagningen.

Vi borde ha råd med bäggedera.

”Vi är förlorade om vi glömmer att jordens frukter tillhör alla”, sa Jean-Jacques Rousseau. Redan på 1700-talet.

Kolonialism och nykolonialistisk plundring har berikat Väst i två hundra år. Nu försöker de plundrade få tillbaka en del av de livsmöjligheter vi berövat dem genom – inte minst – levnadssätt och vanor som förstört deras klimatförhållanden allra värst. Här måste till ett tänkande som ser och finner övergripande lösningar. Nationalistiska inlåsningar leder lätt rakt in de faror man trott sig undvika.

I morgon: ”Vettiga lösningar?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: