Opinion

Onsdag 30 jan. -13 Brännpunkt – rättvisa i dagspressen!

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 30 januari 2013

Tomas Brunegård (GP), Bengt Ottoson (Expressen) och Raoul Grünthal (Schibsted, dvs Svenska Dagbladet och Aftonbladet), alla representerande Tidningsutgivarna, skriver på Brännpunkt i Svenska Dagbladet i dag.

De skriver till exempel att ”78 procent av de ungdomar som läser dagstidning via webben röstade i riksdagsvalet jämfört med 50 procent av de som inte eller sällan läser en dagstidning eller en nyhetssajt”.

Därför:

”Vad det nu handlar om är att säkerställa att (…) kvalitetsjournalistik kan bedrivas och finansieras i en alltmer digital miljö och fortsätta vara en hörnsten i det demokratiska samtalet.”

På bas av denna argumentering kräver de tre ”tidningsutgivarna” att riksdagen (1) avskaffar reklamskatten, att den (2) tar ställning till sänkt moms på digitala medier och att  den (3) accepterar spelannonser.

Med detta tror de tre ledande tidningsutgivarna att rätt balans skulle skapas i medieutbudet.

Inte en andning om att alla de riksspridda (stora välförsedda) morgontidningarna i Sverige, de som har råd med utlandskorrar t.ex. och har de största möjligheterna på nätet – att de alla är borgerliga. Det finns inte en enda stor tidning i Sverige som stöder vänsterblocket – utom Aftonbladet, där det dock bara är ledarsidan och i någon mån kultursidan som stöder (S).

Den ”rättvisa” Brunegård, Grünthal och Ottoson för till torgs är en borgerlig likriktnings fortsatta frodiga parasitväxt på yttrandefriheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: