Opinion

1 nov. -12 FN utreder drönarattacker

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 01 november 2012

Mulet. Hela sex grader varmt! Ska gå till de husmassor här i socknen som innehavarna av tolkningsföreträdet kallar äng. ”Ängen”! På vägen dit finns en miljöstation, där jag kan ställa cykeln medan jag sorterar skräpet.

Läser i Fria Tidningen:

”En särskild utredningsgrupp baserad i Genève ska bildas för att utreda attacker med obemannade flygplan som leder till civila dödsoffer. Det tillkännagav FN:s särskilde rapportör om mänskliga rättigheter och kontraterrorism, Ben Emmerson, i ett tal på Harvarduniversitetet i förra veckan. Emmerson har tidigare varnat för att USA:s drönarattacker i Pakistan kan utgöra krigsförbrytelser.”

Den kommissionen kommer att få mycket att göra. Drönare används av USA också i Somalia – från baser i Etiopien. Och i Jemen. Och, påstås det, i International Herald Tribune och Washington Post, på många andra platser i Afrika och Asien.

Numera har också Iran tillgång till drönare.

Svårt att hålla tillbaka tanken att terrororganisationer snart kan komma över drönare och lära sig sköta dem. Kan sitta flera hundra mil bort och styra den obemannade bombaren mot mål i Europa.

Vad ska man då säga om kärnkraftverkens säkerhet. Garantier?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: