Opinion

Tisdag 15 maj -12 Häggdoft. En kula i låret.Och häggdoft!

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 15 maj 2012

Tycker jag försummar allt. Har inte skrivit på länge. Häggen blommar. Orkar inte samla mig till skrivande. Sviker mina kommentatorer. Margaretha förkyld. Gunnar, min bror, ligger på sjukhuset i Arvika. Hur ska det gå för honom att komma hem? … Häggdoft starkt nu … tillspetsat ljuvligt därute! Gullvivor som i drivor, alldeles fullt, i trädgården. Koltrasten sjunger. Doften från gullvivorna, när jag sätter näsan i buketten … Jag väntar på sammanfattningen, att jag kunde uttrycka den. Uppladdningen därnere, uppladdningen häruppe, att jag kunde göra det begripligt! Det som sker nu medan politiken inte ser det. Inte på allvar.

Flickan som undkom Breiviks mord. Simmade bort från ön, petade loss en kula från låret. Var färdig ge upp men simmade vidare. Hämtades upp av en båt från fastlandet!

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. tomas forser said, on 15 maj 2012 at 15:23

  (min påbörjade kommentar avbröts…)
  Det är klart jag kan räkna upp ett antal oberoende och kunniga skribenter här och där i pressen. Men de är allt hårdare trängda i det nollsummespel som kallas debatt och som kommer i andra hand när jönseriets kulturfenomen har första tjing. Ser i GP idag att Camilla Läckberg och handelsminister Ewa Björling är svenska representanter på Cannefestivalen. Båda där för att ”sälja Sverige som filmland”. Läckberg! Och Björling!
  Där behövs den välgrundade misstänksamhetens motstånd. I Göteborg har den f n publikt framgångsrika Stadsteatern lyckats lägga en repertoar för säsongen 2012–13 där inget stycke av Strindberg spelas. Inte ens en reading av Det nya riket.
  Hälsningar
  Tomas F.

 2. tomas forser said, on 15 maj 2012 at 15:34

  Inledningen till raderna ovan gällde betydelsen av att du framhärdar som om sunt förnuft och välgrundade påståenden har opinionsbildande betydelse. Och att du borde ställa samman dina ”opinioner”. Fragmentariska och dagsaktuella skapar de ett medborgerligt motspråk.
  Tomas


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: