Opinion

Söndag 22 april -12. I Svenska Dagbladet: ”Meningslös satsning på vindkraft” ?

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 22 april 2012

Kungliga vetenskapsakademins energiutskott skriver i Svenska Dagbladet. På Brännpunkt. Det är tretton personer, ett sant olyckstal. För vad har dessa människor – en Lennart Bengtsson, en Harry Frank, en Sven Kullander, en Elisabeth Rachlew och så vidare – fattat? De bortser från att kärnkraften ska fasas ut, skriver om utbyggnaden av vindkraft:

”Att sådana gigantiska energiinvesteringar håller på att genomföras i vårt land som redan har ett väl fungerande och fossilfritt elsystem är obegripligt. Om avsikten vore att minska koldioxidutsläppen borde investeringarna på hundratals miljarder i stället riktas mot transportsektorn där cirka 35 procent av de fossila utsläppen sker i dag.”

Men avsikten är ju främst att lägga ner kärnkraftverken!  Av säkerhetsskäl. I en värld där terrorismen växer kan man inte ha ett energislag som kan omvandlas i kärnvapen. En enda bomb – med hjälp av självmordsbombare eller släppt från flygplan – mot Ringhals eller Forsmark kan lamslå och döda obeskrivligt. Även om kärnkraften vore säker i sig – vilket den inte är – kan man inte bortse från politiska sammanhang.

Att Kungliga vetenskapsakademins energiutskott betraktar kärnkraften som oproblematisk är diskvalificerande.

Den väldiga tillväxten i tillverkningen av obemannade små bombplan som kan styras av piloter på marken i något land tusen mil bort ökar brutalt risken för terroristbombningar mot kärnkraftverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: