Opinion

16 jan 2012 Bengt Ohlsson i DN och kvävningsprocessen

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 15 januari 2012

Det kom ett angrepp på ”kulturvänstern” när vänstern i stort spolats från kultursidorna. Utom från Aftonbladet och ett fåtal icke riksspridda tidningar som Dala-Demokraten och Norrländska Socialdemokraten.

”Vänsterböcker” blir inte anmälda. Frilansare till vänster förlorar utrymme.

Bengt Ohlson talar mot kulturvänstern i en DN där vänstern undan för undan förlorat möjligheten att tala. I Sveriges stora tidningar har nu länge pågått en kvävningsprocess.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. tomas forser said, on 15 januari 2012 at 11:11

    Så är det och det kunde man också få höra i dagens God morgon världen där två kulturjournalister hade ombetts kommentera Ohlssondebatten. Den ena representerade en högerlinje, den andra kallade sig liberal och är kulturredaktör på Sydsvenskan. Båda tyckte de att vänstern hemföll åt schablonföreställningar och generaliseringar utan argument. Den liberala menade att Ohlsson hade rätt i detta men ville därmed inte hävda att han hade fel i allt i sin artikel. Om vad han hade fel sa hon inget.
    Man kunde kanske ha tänkt sig att när dessa två hade fått tala utifrån principen anekdotisk evidens om vänsterns fel och brister också någon röst hade fått möjlighet att replikera eller kritisera Ohlssons artikel. Men nej. Vänstern står numera längst bak i kön i åsiktsmedierna.
    Tomas F.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: