Opinion

Måndag 8 jan -12 Malmö/Ilmar Reepalu/Hillevi Engström, arbetsmarknadsminister

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 09 januari 2012

”Jag vet inte ens vad arbetsmarknadsministern heter”, säger Malmös starke man, kommunstyrelseordföranden Ilmar Reepalu, förtvivlad, till Svenska Dagbladets reporter, som heter Matilda E Hanson.

Två nya mord i Malmö sista veckan. En 15-årig högstadieelev och en 48-årig basketprofil.

Situationen verkar hopplös.

En växande organiserad brottslighet.

Och en enormt stor arbetslöshet. ”Idag saknar var fjärde ung Malmöbo jobb.” Reepalu säger: ”Jag vet inte ens vad arbetsmarknadsministern heter. Var finns hon när vi har en arbetslöshet som är historiskt sett gigantisk?”

Varför har inte Reepalu googlat fram namnet Hillevi Engström och rest till Stockholm och fört ett oherrans liv om regeringens slapphet när det gäller arbetslösheten överhuvudtaget och inte bara i Malmö.

Man behöver inte vara Malmöbo och ha de fem senast ihjälskjutna i huvet för att börja fråga efter en kraftfull politik i en allt farligare tid.

Ungdomsarbetslösheten ligger över 20 procent i hela riket. Människor är desperata. De kriminella gängen växer – inte i bara i Malmö. De växer i hela landet.

Här krävs stor samhällsplanering.

Man har överlämnat åt marknaden att klara samhället. Då blir samhället en urskillningslös marknadsplats. Ett enda stort riskkapitalbolag som tar vinsten – ja vart – inte till skolan, vården och det nödvändiga framtidsbyggandet.

Poliser räcker inte. Om marknaden blir allenarådande vid sidan av polisen – riskerar polisen bli en vara man kan köpa. Vinsten av en sänkt restaurangmoms blir då lätt mest en vinst för en växande beskyddarverksamhet. Mums på moms.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. tomas forser said, on 09 januari 2012 at 16:27

    Mums på moms. Det är bra. Det lägger vi på minnet. Och sänder en tacksam tanke till Åsa LInderborgs storstädande inlägg i dagens Aftonblad om nyliberalt kulturklimat med rakryggade kåsörer som rör sig i vindens riktning och förklarar sig vara hjärtligt trötta på allt vad vänster heter.
    En skön ny värld och en ”utveckling” som det behövs stora gemensamma krafter för att avveckla. Sjöstedt låter bra än så länge.
    Tomas Forser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: