Opinion

Söndag 27/11 -11 ”Opartisk” Public service hyllar Thomas Östros

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 27 november 2011

”Gomorron världen”, Radions söndagsmagasin, hyllar Thomas Östros på bekostnad av Håkan Juholt.

Med hjälp – bland annat – av Expressen. Där skrev Malin Siwe, den borgerliga tidningens ledarskribent, en artikel bland annat baserad på vad Östros yttrat ”i söndagens Agenda i SVT där han omsorgsfullt undvek att uttala förtroende för Håkan Juholt”.

I artikeln förklaras Östros inneha regeringskompetens, så icke Juholt. Här tongångarna: ”Inte ens de mest partilojala socialdemokrater kan påstå att Håkan Juholt symboliserar regeringskompetens. Och ännu har han inte lagt fram, och stått fast vid, förslag som skulle kunna lösa de svårigheter Sverige har med arbetslöshet, låg kunskapsnivå i skolan och brister i äldreomsorgen.”

Mycket begärt sedan man på falska grunder startat ett drev som saknar motstycke i svensk presshistoria. Och i Sverige är nära nittio procent av pressen borgerlig.

Sveriges radio hakar på. Citerar Expressen och intervjuar Östros lärare från Uppsala, statsvetarprofessorn Leif Lewin som har kärleksfulla ord att yttra om den forne eleven, en blivande statsman.

Vad den blivande statsmannen just gjort är ett präktigt förräderi. När partiledningen slutit upp bakom Juholt för att rädda partiet, undviker Östros att uttala förtroende för denne. Därmed har han allvarligt försvårat den återhämtning som var på gång.

På mina näthinnor finns fortfarande kvar den lysande insats Håkan Juholt gjorde i partiledardebatten mitt under värsta drevet.

Med Juholt tycktes komma ett försök att återvinna den fulla sysselsättningens politik, något av det starka samhälle som gått förlorat genom Göran Perssons anpassningspolitik till den monetära unionen, EMU, som vi röstade bort men grekerna ramlade ner i. Och italienarna. Och spanjorerna. Jmf min anteckning 25 november.

Någon sa att det var Bonnierkoncernen numera som tillsatte svenska statsministrar. Det var väl ändå överdrivet. Där finns ju Hjörnes  Göteborg också. Och familjen Ander i Värmland och Västergötland och familjen Pers i Västmanland. Och så vidare. Ett lämmeltåg av opinionsbildning. Det var ju fantastiskt att vi mot alla dessa lyckades avvärja en anslutning till euron.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Magnus said, on 15 januari 2012 at 18:45

    Hej
    Vill bara påpeka att VLT AB sedan några år tillbaka är uppköpta av Stampen-koncernen (alltså Hjörne). Tillsammans med Nerikes Allehanda bildar VLT (inkl. alla dagstidningar i Västmanland) och flera andra tidningar ett bolag som heter Promedia inom Stampen-koncernen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: