Opinion

6 mars -2011 Tommy Waidelich

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 06 april 2011

Socialdemokraternas nye ekonomiska talesman, Tommy Waidelich, skulle ställa upp i Aktuellt mot Anders Borg, högerns finansminister.

Hur skulle det gå?

Tommy, helt ny, mot stora stygga vargen.

Men Tommy var utmärkt. Anders Borg bara upprepade sig. Tjatade om bidrag.

Den regerande alliansen har alla (samtliga) de stora morgontidningarna med sig. Och egoismen hos de bättre ställda, alla dessa som köpt hus och lägenheter och sitter med jättelån och är livrädda för höga skatter. Högern har ju på det sättet, genom all privatisering och sin satsning på ägande byggt in oss i egoism och överkonsumtion.

Waidelich vädjade till solidariteten. Och det finns nog många svenskar i dag som tröttnat på det dåligt rustade samhället, den segregerade skolan, den höga arbetslösheten, indragningarna i vård och omsorg.

”Barnfattigdomen” – dess fundament är en stor fattigdom bland vuxna.

Borgs politik snålar med framtiden. Waidelich betonade den”klimatsmarta” framtiden.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gunnar Eriksson said, on 08 april 2011 at 11:49

    Så bra att du fanns här i denna nätvärld, Karl-Erik. Fint att kunna läsa dig igen, så länge sedan du var på DNs sidor. Krakelerandet i våra samhälliga gemensamheter är ju resultatet av ideologi, som påstods vara ur tiden en gång i tiden. Borgerlig tillämpad ideologi har aldrig benämnts som just en ideologi av lönearbetarna i karriärmediakulturen.


Lämna en kommentar