Opinion

28/9 -10 Jordskred i Mexico efter ihållande regn

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 28 september 2010

Nu är det Mexico. Det har regnat ihållande. Sedan har jordskred följt i förskräckande omfattning. Många döda. Alla la märke till katastrofen i Pakistan. Att Indien sedan fått en översvämningskatastrof  har nämnts i förbigående. Och före Pakistan var det Kina, Vietnam, omfattande katastrofer på grund av den mer än vanligt kraftiga monsunen. Och före dem för mycket regn detta år i Polen … och …

Är det någon nu som tvivlar på vad meteorologerna sa redan för tretti år sedan – att det skulle bli mera regn i framtiden på grund av den globala uppvärmningen. Inte minst skulle monsunregnen bli kraftigare, vilket kunde bli mycket allvarligt för exempelvis Kina och Indien med tanke på båda dessa länder enorma folktäthet.

Hur mycket mat gick förlorad i sommarens ryska hetta? Hur många ytterligare får svälta i Indien, Pakistan och Mexiko på grund av översvämningar och jordskred.

Jordens uppvärmning har inte nått en (1) grad ännu. Världens regeringar har två (2) graders höjning av ”Global warming” som ”mål”. Hur blir det då med maten? Omkring 900 miljoner människor svälter redan i dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: