Opinion

9/7 -10 Cecilia Malmström och världen

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 09 juli 2010

Cecilia Malmström är Europeiska unionens kommissionär i migrationsfrågor. Hon har också andra saker på sitt ansvar. Sådant som tangerar terrorismen och dess bekämpning. Övervakning av vad immigranter gör exempelvis. Man kan nu – återigen – genom Malmströms åtgärder – tillåta CIA att ta del av flyktingars bankaffärer. Så om du flytt från Somalia och lyckats få upphållstillstånd i Sverige och gärna vill skicka lite pengar till din bror i Mogadishu, till hans utbildning – han har ju fått en chans nu.

Och – ja – den där brodern, han har en kompis som snackar mycket om att han funderar på om han inte ska ansluta sig till …….. motståndsrörelsen i Somalia som av USA klassats som en terroriströrelse  – – – ja …

Då kan brorsan haffas av CIA:s agenter och skickas till något slags Guantanamo.

Och svensken som skickade pengarna får en stämpel på sig som misstänkt.

Ja, det är otroligt! Men på sådana vägar har det – tro det eller ej – uppkommit ”terrorister” som fått ögonen på sig eller som rentav fått hela sitt liv förstört. Guantanamo är faktiskt inte upplöst ännu – inte riktigt, trots Obamas löfte. Där sitter kvar tre unga män från Jemen som anses vara oskyldiga efter ett antal år i plågsamt fängelse. De kan inte frias eller skickas hem till Jemen för väl där är det troligt att de  b  l  i  r   terrorister.

Så kan det gå om haspen är på. Cecilia Malmström och Sverige spelar med i ett enfaldigt och grymt spel med kontraproduktiva poänger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: