Opinion

3/11 -09 Kärnkraft? Folkpartiet, Svenska Dagbladet

Posted in Uncategorized by kelagerlof on 03 november 2009

Folkpartiet älskar kärnkraft. Svenska Dagbladet hakar på i dagens ledare.

Dom som älskar kärnkraft saknar perspektiv.

Bortsett från farliga transporter, slutförvaring, kopparkapslarna som drabbas av korrosion, bortsett från spillet, finns framtida maktförhållanden, finns det faktum att världens rika länder nu är i färd med att bygga upp motsättningar som ökar terrorismen.

Man måste se på kärnkraften ur terroristsynpunkt. Motsättningssynpunkt.

Maffian ökar på grund av polariseringspolitiken. Arbetslösheten i nyliberalismens Europa slår rekord på rekord. Klyftan mellan fattiga och rika ökar nu hela tiden. Övervakningen ökar på grund av polariseringspolitiken. Flyktingpolitiken blir hårdare genom övervakningskravet. Kärnkraftssamhället tenderar att bli ett polissamhälle. Polissamhället har ökat genom den försämrade demokratin. När offentlighetsprincipen inte längre gäller står de många människorna utanför. De äger inte längre grundlagsrätten att begära besked i sina egna angelägenheter. Då minskar solidariteten. Kärnkraftssamhället kräver en idyll av sammanhållning. Men sammanhållningen har slagits sönder genom nyliberalismens bud att marknaden reglerar maktförhållandena, d v s djungelns lag.

Kärnkraft?

Köp i stället sol från Afrika! Betala ordentligt för den. Hjälp Afrikas folk att utbilda sin ungdom till välstånd genom exploatering av de egna tillgångarna, främst solenergin.

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. einar askestad said, on 09 juni 2010 at 11:53

  bäste karl erik,

  gick tillbaka i din blogg för att åter läsa en intressant artikel som du för någon månad sedan lät publicera, skriven av en amerikan, om jag inte minns fel. dock finns den inte kvar mer. jag skall skriva om en bok som nyligen utkommit om euron och det politiska spel som föregick dess realiserande och tror att den artikeln kunde bidra med relevanta tankar. kan du tipsa mig om var jag hittar den, eller rent av mejla över den till mig?

  allt gott

  einar askestad

  einar.askestad@netcourrier.com


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: